sve kategorije
EN

Početna>Znanje>Znanje

Kako riješiti problem s kasetnom peći?

Pregleda:21 Autor: uređivač web mjestaVrijeme objavljivanja: 2020-06-27Podrijetlo:

Kada se kasetna peć koristi neko vrijeme zbog vanjskih čimbenika kao što su vremenske prilike i prašina, plamen će postati manji, a ponekad se neće zapaliti. Tada potrošači ne bi trebali slijepo rastavljati stroj nakon što naiđu na te probleme. Stručnjaci rješavaju ove uobičajene probleme jer smo dali detaljan odgovor. Ako imate bilo kakvih problema s kasetnom peći, obratite pozornost na to:  

Koje mjere treba poduzeti kada se kasetna vatra koristi satima? 

Normalan plamen kasetne peći je svijetloplav, plamen unutar plamena je čist, visina je oko 60 mm, čuje se blagi šum, a vatrena moć je jaka. Ako je plamen mali, razlozi i metode eliminacije su sljedeći:  

1) Protupožarni otvor poklopca plamenika je začepljen prljavštinom, što sprječava istjecanje miješanog plina iz plamenika i čisti prljavštinu iz otvora za požar. 

2) Mlaznica je začepljena, odvrnite mlaznicu i očistite je. 

3) Ulaz zraka i mlaznica regulatora su blokirani hrđom, što sprječava istjecanje plina iz cilindra. Zamijenite kvalificirani regulator. 

4). Bakrena cijev je začepljena kada je presavijena, a bakrenu cijev treba izravnati ili zamijeniti. 

5). Osim toga, plin je pred potrošenjem, a ventil nije do kraja otvoren i treba obratiti pažnju na druge razloge i poduzeti odgovarajuće mjere za rješavanje problema. 

Je li normalno da je kasetna peć prosperitetna? Zašto kasetna peć cvjeta? 

Procvat kasetne peći uglavnom je uzrokovan sljedećim razlozima:  

1) Razlozi za plin: Kada ima previše vlage ili nečistoća u plinu za izgaranje, boja plamena će biti crvena. 

2) Uzrok prašine: Kada ima prašine u kući ili kada se kuha povrće, vlaga i plinovi u zraku se povećavaju, također je sklono dobroj vatri. 

3) Razlog za zračna vrata: Ova se situacija također može dogoditi kada zračna vrata nisu dobro podešena. 

4). Razlozi za držač za lonce: Emajl na držaču za lonce pocrveni kada se zagrije na visokoj temperaturi. Zbog posebnog materijala cakline, plamen oko držača za lonce bit će crven, što je boja metalnih iona na visokoj temperaturi. 

Dakle, crvena vatra tijekom gorenja nije uzrokovana problemom u peći, već je uzrokovana gore navedenim razlozima, koji neće utjecati na normalno korištenje i uzrokovati štetu ljudskom zdravlju. 

Što da radim kada se kasetna peć nije zapalila? 

Ako naiđete na plinski štednjak koji se ne zapali, provjerite ga prema sljedećim postupcima:

Prvo provjerite je li prekidač izvora zraka u uključenom stanju. Ako je u uključenom stanju, zatim, drugo, provjerite je li spojna bakrena cijev spljoštena ili savijena. Ako nije spljošten ili savijen, onda, na kraju, podignite držač za lonce da vidite ima li vatre na mlaznici za paljenje:  

1) Ako nema požara, provjerite ispušta li se igla za pražnjenje a. Ako se igla za pražnjenje ne ispušta, to znači da je igla za pražnjenje neispravna i iglu za pražnjenje treba zamijeniti. b. Ako se igla za pražnjenje isprazni, to znači da je dio puta plina blokiran ili da je tijelo ventila neispravno, te se tijelo ventila treba zamijeniti. 

2) Ako postoji požar: a. Ako može normalno gorjeti, to znači da je položaj upaljača previsok. Trebate uputiti korisnika da lagano pritisne upaljač nekoliko puta, a zatim ga stavi na držač za lonac. b. Ako postoji požar, ali je plamen preslab da dopre do glave plamenika, tlak plina je prenizak, može biti da je plinska boca skoro istrošena ili je regulacijski ventil neispravan c. Ako dođe do požara, a plamen može doći do požarnog poklopca, ali ako se ne zapali, to znači da je tijelo ventila začepljeno, a korisniku se daje upute da tankom žicom očisti mlaznicu.

povratna veza
povratna veza