sve kategorije
EN

Početna>Znanje>Znanje

Mjere opreza za vanjske peći za kampiranje

Pregleda:18 Autor: uređivač web mjestaVrijeme objavljivanja: 2020-06-13Podrijetlo:

1. Prije korištenja novonabavljene peći za ulje najbolje je uliti malo goriva u spremnik goriva i izliti ga nakon čišćenja kako bi se spriječilo da talog koji ostane tijekom proizvodnje začepi cjevovod. Kada se peć za ulje ne koristi dulje vrijeme, izlijte preostalo ulje u spremnik za ulje, ostavljajući samo malu količinu ulja.

2. Prije svake aktivnosti provjerite i pokušajte se uvjeriti da nema problema prije nego što ga izvadite. Nemojte se žuriti ili čak prekinuti kuhanje kada idete na polje.

3. Prilikom korištenja pazite da li je ventilacija dobra. Bilo koji uređaj s izvorom vatre vrlo je tabu za korištenje u skučenom prostoru.

4. Deflektor vjetra je vrlo dobar dodatak peći, koji ne samo da štiti vjetar, već i reflektira toplinsku energiju kako bi se poboljšala učinkovitost izgaranja peći. Ipak, najbolje je ne zatvarati peć u potpunosti tijekom uporabe. Najmanje jedna strana ventila za upravljanje gorivom treba biti otvorena kako bi se spriječilo izgorjevanje gumba regulacijskog ventila, ispiranje sigurnosnog ventila ili pregrijavanje i deformiranje spremnika goriva, pa čak i eksplozija. Osim toga, kod kuhanja u velikom loncu često se koriste dvije peći. U ovom trenutku ovom problemu moramo posvetiti više pažnje.

5. Svaka peć ima svoje određeno gorivo, koje se ne može zamijeniti po volji. Ako se na peći koristi ulje za ribanje, tijelo peći se može pregrijati. Ako se kerozin koristi u benzinskoj peći tipa žarulje, kapacitet jezgre žarulje će se smanjiti. Ako se butan koristi na peći EPI, izlazna snaga vatre će biti relativno slaba. Možda nije važno je li krug ulja blokiran ili je vatrena snaga smanjena, ali opasnost od raspada peći ili deflagracije ne može se zanemariti.


povratna veza
povratna veza